2017. november 15. 14:20 - OneMore

SMS-nyak jelenség

Amerikai kutatások kimutatták, hogy a nyak- és gerincfájdalmak hátterében egyértelműen a modern életmódunk vívmányai felelősek. A mozgásszegény, ülő életmód, az okos-kütyük mind szerepet játszanak a hátfájdalmak kialakulásában. Nyilván ezzel még nem mondtam újat.
Azt azonban nem biztos, hogy tudod, hogy ez a póz, amit a mobilhasználat során felveszel közel 28 kilóval terheli a gerincedet, Mennyivel is nyomsz fej fölé? Na,akkor most képzeld el ezt a súlyt a nyakadon. Egész nap.
A jó hír az, hogy tehetsz ellene. Mivel a mobiltelefonod kukába dobása nyilván nem opció, így a tartásodon kell változtatnod, arra kell jobban odafigyelned.
A webes szörföléskor, chateléskor, a OneMore blog olvasásakor emeld fel a mobilodat szemmagasságba, hogy a fejed egyenes maradjon, ne görbüljön meg a gerinced. Telefonálásnál is hasonlóan kell eljárnod: tartsd a karod úgy, hogy a bicepszed felfelé nézzen, a könyököd pedig maradjon minél szorosabban a tested mellett.
 
Ha úgy érzed segítségedre volt a post és van olyan ismerősöd, aki szintén sokat használja a mobiltelefonját és szeretnéd, hogy hozzá is eljusson az információ, kérlek oszd meg ezt a bejegyzést.
Angolul a "text neck syndrome" kifejezésként tudsz rákeresni a jelenségre további irodalom, olvasnivaló tekintetében.
Addig is jószívvel ajánlom: Dr. Kelly Starrett  - Asztalhoz kötve című könyvét, melyben nem csak erről, de egyéb az üléssel kapcsolatos ártalmakról, azok hatásainak kijavításáról is olvashatsz
live. lift. be happy

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://one-more.blog.hu/api/trackback/id/tr6113263061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nick a banya 2017.11.17. 06:51:27

Rengeteget olvasok- könyvet, ugyanebben a pózban. Hogyan lehetne még olvasni?!?

OneMore 2017.11.17. 07:37:41

@Nick a banya: Ugyanebben a pózban, mármint a helytelenben? A könyvolvasás egyébként is nehéz kérdés. Fel kéne emelni szemmagasságba a könyvet, csak ugye az nem túl kényelmes. Az asztal melletti olvasás, ahol a könyv az asztalon van és nem kis emelvényen talán a legrosszabb. Ülsz és lefelé nézel. Fekve sem sokkal jobb a helyzet, mert szintén magasan kéne tartanod az olvasni valót a helyes póz érdekében. Pedig olvasni jó! Azt tudom csak tanácsolni, hogy bárhogy is olvasol, fél óránként tarts szünetet, mozgasd át magad, válts pózt. Amikor csak teheted emeld feljebb a könyvet, próbáld szemmagasságba helyezni. Jó alternatíva lehet mélyguggolásban olvasni, próbáld ki!

-Viki-
süti beállítások módosítása