2017. október 11. 09:16 - OneMore

Eddz macival

Macebell. Oldschool becenevén maci. Eredeti indiai nevén gada. Magyarul buzogány. Mennyi név egyazon eszköznek. Nem meglepő, nincs új a nap alatt.

A macebellt évezredek óta használják, forgatják az indiai birkózók. Erőfejlesztő eszközként már bizonyított, nem véletlen, hogy bekerült az oldschool edzések eszköztárába is.

img-b6f2efb793c7c0e8d3b8806226ce6d53-v.jpg

Két hónappal ezelőttig a maci nekem is csak a puha, ölelni való játékmackót jelentette. Láttam ugyan videókat a buzogány használatáról, olvastam is róla a Confidence and Power oldalon, a srácok már egy ideje használják az edzéseiken, de közelebbi kapcsolatba nem kerültünk. Ezért is vártam az edzést, hogy végre kipróbálhassam ezt a kis játékszert.

image-0-02-04-ef8e5cb4b84fc541afb141b79d2caa4fba577b96d10be903543931b4af1ec94e-v.jpg

Az macbelll szuper választás, ha mobilitásra, fogáserőre vágysz, erősítenéd a core izmaidat vagy csak ha szereted a kihívást, szeretsz új dolgokat kipróbálni. Ez egy buzogány, nem olyan mint egy buzogány, hanem az. Már a legkisebb súlyú macebell is komoly sérüléseket okozhat, ha nem megfelelően bánunk vele. Alázatra, koncentrációra, testtudatra tanít.

Használatának elsajátítása nem kis feladat, de ha ráérzel, minimum Jean D'arcot varázsol belőled. A fiúkból meg egyiptomi istent. Főleg az egykezes 360 gyakorlat, na az valami gyönyörűség! Csajozós.

Egyik ilyen 5 perces pörgetés alatt gondolkodtam el azon, hogy az ókorban, középkorban ilyen és ehhez hasonló buzogányokat, kardokat forgattak. Nem 5 percig, napokig. Mondjuk nekik nem is volt gondjuk a vállmobilitásukkal, tartásukkal.

 

Amikor először találkozol a macbellel, meg fog lepni még a kicsi, 2,5 kilós "bocs" is. Annyira máshol van a súlypontja mint a szokott eszközöknek. Komoly koncentrációt igényel, hogy egyenesen tartsd, miközben szorítod ezerrel. Pedig még csak tartod magad előtt.  Még nem pörgetted, nem csináltál semmit, mégis az egész tested dolgozik.

Amikor már köszönő viszonyban voltam a macival, rátérhettem az alapgyakorlatokra. Oldalra lendítés, kézváltás, inga, láb- és törzsmunka. Mindent szépen egyesével begyakorolva. Különösen fontos, hogy edzés segítségével próbáljuk ki, sajátítsuk el a macebell használatát. Az oldschool edzéseken sincs ez másképp, Misi ott áll melletted, lesi minden mozdulatodat és javít, ha hibát lát, vagy ha azt látja, fáradsz. Alattomos kis jószág tud lenni, csak egy picit lankad a figyelmed és máris kék folttal mész haza. Mindig figyelj az edződre! Jót akar Neked. Még én is ezt mondom, pedig én biztos még egyet lendítek akkor is, ha már Misi leállított. Hiába, a név kötelez.

Ma még nem igazán elterjedt ez az eszköz, de reméljük idővel ez is változni fog. Ha kedvet kaptál, ugorj be egy edzésre! Misi készséggel bemutat egy helyes kis macebellnek, a barátság garantált.

img-c6ad95410ea06992aca0d6b885055c9e-v.jpg

 

Érdekel a macebell? Olvass tovább a témában az alábbi linkeken:

http://macebell.hu/category/cikkek/

http://confidenceandpower.hu/2015/08/09/indian-club-macebell-clubbell-hogy-is-van-ez-a-bunkokkal/

Vagy lájkold a macbell facebook oldalát:

https://www.facebook.com/macebellmagyarorszag/?ref=br_rs

 

live. lift. be happy

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://one-more.blog.hu/api/trackback/id/tr7212933501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása