2018. január 21. 16:24 - OneMore

Mobilitási alapok 1.

Mély vagy teljes guggolás

A teljes guggolás alapvető emberi testhelyzet. Nem véletlen, hogy a kisgyerekek órákig képesek ebben a pózban játszani, földön heverő nagyon fontos dolgokat (bogárka, hangya, levél, kavics, 555. fűszál) tanulmányozni.
A mély guggoláshoz azonban a csípőd teljes mozgástartományára szükség van, amit -mint azt tudjuk - folyamatosan szűkítesz az mindennapos üléssel.

mobility1.jpg

Próbálj meg leguggolni olyan mélyre, amennyire csak tudsz! A lábfejek nézzenek előre, teljes talp a talajon, a térdek a lábujjak irányába néznek, a hátad egyenes.

Ez a teszt méri:
- a csípő hajlását
- a csípő forgatását
- az combközelítő izmok és ágyék mozgástartományát
- a vádli és a boka mozgástartományát

Milyen mélyre sikerül leguggolni? Figyeld meg, hol vannak a hiányosságaid: egyenes marad-e a hátad, a hátad alsó része a tested alá fordul-e, befelé dőlnek a térdeid, felemelkedik-e a talpad a talajról?

Próbáljátok ki!

live.lift.be happy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://one-more.blog.hu/api/trackback/id/tr7713592507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása