2017. december 18. 14:16 - OneMore

Karácsony

Alig pár nap és itt a karácsony. Az ünnepnek valahogy tradicionálisan része az őrület is: az adventi időszakban a hétköznapi robot mellett rohanunk ajándékot venni, aztán fenyőfa után és végül bevásárolni. De minek ez a stressz? Vagy leginkább kinek?

Szerintem az év legszebb ünnepe a karácsony. Szeretem a várakozást, szeretem a fényeit, a hangjait, a hangulatát, az illatát. Gyerekként a csoda várása is hozzátartozik az ünnephez. Felnőttként és leginkább anyaként nincs felemelőbb érzés, mint ezt a csodát továbbadni, megteremteni a lányaimnak.  Közhely, de adni sokkal jobb, mint kapni.  A gyerekek pedig megsokszorozzák és többszörösen adják vissza a feléjük sugárzó szeretetet. Szeretném nekik átadni, hogy nem az ajándék és legfőképpen nem annak mennyisége számít - itt próbálok nem túlzásokba esni, ami anyaként valljuk be nem is olyan egyszerű. Bízom benne, hogy felnőve a fadíszítésre, az együtt éneklésre és a közös vacsorára fognak emlékezni, vagyis arra, amit én is magammal hoztam gyermekkorom karácsonyaiból.

christmas-3012862_1920.jpg

Csakúgy, ahogy az ünnepi menüt is. Ez az időszak valahogy mindig az evésről (is) szól, hasonlóan az év többi ünnepéhez. Nincs is ezzel semmi baj, az egyik legjobb dolog a karácsonyban, hogy együtt lehetünk azokkal, akiket szeretünk. Együtt lenni és együtt enni évezredek óta közösségteremtő elfoglaltság, manapság pedig kezd kiveszni napjainkból.

Hiszem, hogy ünnepi menüje minden családnak van. Nyilván vannak egészségesebb receptek és amolyan igazi, tíz ujjad megnyalós,  bűnös étkek is. És ez pontosan így van jól. A karácsony ne arról szóljon, hogy mit lehet és mit ne! Ne legyen bűntudatot, csak azért mert jól esett a mama bejglije és (Te jó ég!) mákosat ÉS diósat is ettél. Az nem ünnep, ha minden perced szabályok irányítják! Érezd jól magad a bőrödben, legalább karácsonykor. 

cinnamon-stars-2991174_1920.jpg

Ha van kedved, minden receptek lehet némi változtatással csavarni egyet és egészségesebbé tenni, csak egy kis leleményesség kell hozzá. Légy kreatív, használd a fantáziád, kísérletezz bátran. Ha nincs saját hagyományos karácsonyi menüsorod, álmodj meg egyet!

Enni jó. Finomakat enni, közben együtt lenni, beszélgetni, játszani, nevetni, nekem ezt jelenti a karácsony. A fogadalmak ideje egy hét múlva jön, addig éld meg az ünnepet, lehetőleg úgy mint gyerekként: gondtalanul.

christmas-2947257_1920.jpg

Kívánok ehhez szerető családot, barátokat, békességet, boldogságot! Mindenből legyen OneMore a fa alatt!

Boldog Karácsonyt Oldschoolerek! 

live.lift.be happy

 

Képek: Pixabay

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://one-more.blog.hu/api/trackback/id/tr3813408885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása