2017. november 20. 14:13 - OneMore

Légy motivált, valósítsd meg az álmaid!

Sokunkat érint a mai téma: hogyan, miként megoldható a mozgás kicsi gyerekkel, kicsi gyerek mellett. A mindennapi mókuskerék, az napról-napra ismétlődő és rutinná váló feladatok rövid idő alatt képesek bedarálni a legmotiváltabb anyukát is. 

 A helyzet az, hogy nem tudok ultimét megoldást adni. Nem tudom azt mondani, hogy vedd be ezt a csodaszert vagy idd meg ezt a csodateát, mert attól aztán istennő leszel, de legalábbis kedved lesz megmozdulni. Viszont tudom, mit érzel. Tudom milyen nehéz. Tudom, milyen, amikor kialvatlanul el kéne menni még mozogni is. Tudom, milyen, amikor csak a túlélésre játszol, hogy a nap végéig egyben maradj és minden kész legyen meg még a gyerek is életben maradjon.

Onnan tudom, hogy én is így éreztem. Van két csodálatos, imádni való, örökmozgó lányom.

Így legalább nekem hidd el, hogy képes vagy rá és nem, nem vagy egy csődtömeg, csak fáradt. Nem könnyű rászánni magad a mozgásra, tudom jól.

edesgyerekkek1.jpg

Valóban nem az, ha nem önmagadért teszed. Ha csak másnak, a férjednek, a szomszéd néninek, a játszótéri anyukáknak akarsz megfelelni, úgy tényleg nem megy. Kell a belső motiváció, hogy azért akard a változást, mert attól jobb lesz, elsősorban Neked!

A mozgás fontosságát és áldásos hatásait nem hinném, hogy részleteznem kéne. Mindenki tudja, hogy mozogni kell(ene), de mégsem szánja rá magát. Miért? Mert kisgyerekkel az élet korántsem egyszerű.

Fontos, hogy elhidd, ha 5 percnyi időd van magadra, az is éppen 5 perccel több a semminél! Ha ezalatt az 5 perc alatt kicsit nyújtasz, átmozgatod az izületeidet máris tettél a saját egészségedért. De ennél is tovább megyek: tettél a gyerekeid egészségéért. Miért mondom ezt? Egyrészt, mert egy egészséges anyukát kapnak, másrészt meg mert egy olyan mintát adsz a kezükbe, amit aztán ők természetességgel építenek be a mindennapjaikba. A gyerekek játszva, másolva tanulnak. Nekik öröm a közös torna, jóga, nyújtás. A terhelést is tudod növelni, ha több gyerkőcöd is van.

edzesgyerekkel2.jpg

Kezd kicsiben, otthon.  Ehhez ad segítséged a Confidence and Power novemberi  (Erő a négyzeten) is, ha még nem kezdted el, vágj bele! Próbáld ki! Sutba ne dobd az egészet a kézenállás láttán, váltsd ki gyertyával. Keress alternatívát, ehhez is segítséget kapsz az eseménynél. Megoldás lehet az online edzésterv is, így még az edzőtermek nyitvatartásához sem kell alkalmazkodnod.

edzesgyerekkel3.jpg

Amikor már rutinnal válik a napi pár perces mozgás, lehet emelni a tétet, kis guggolással, kitöréssel, térdelő fekvőtámasszal, plankkel. Kapd el a gyereket és hintáztasd, emeld, guggoljatok! Tökéletes biosúlyok és még élvezik is a nyúzást.

edzesgyerekkel4.jpg

De a legeslegjobb, ha van magadra legalább heti egy-két óra szabadidőd. 168 órából utazással együtt mondjuk 4 óra. Ugye, hogy nem sok?! És ez már két alkalom egy héten. Rendszeres heti edzéssel csodákra vagy képes! Mindegy, hogy milyen mozgásformát választasz, a lényeg, hogy jól érezd magad és feltöltsön. Ne kötelező feladat legyen – abból úgyis van épp elég az életben – hanem olyasmi, ami szívből jön, amit vársz, ami csak a Tiéd. Ahol önmagad lehetsz.

Igen, tudom. Kell hozzá támogató család, támogató környezet, de nincs lehetetlen, ha valóban akarod! Anyukaként tudom javasolni, hogy vigyázzatok egymás gyerekeire, amíg a másik edz, ha végképp nincs segítséged.

v_l.jpg

Elkezdeni mindig a legnehezebb. Utána már visz a lendület és a sikerélmény. Az első szabályos fekvőtámaszt, húzódzkodást vagy guggolást nagy súllyal nem felejti el az ember lánya.

Keress egy üres órát, mert ennyi minimum jár minden superhero, kisgyereket nevelő anyukának!

 

live. lift. be happy 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://one-more.blog.hu/api/trackback/id/tr5513120236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása